Tijdens het WK van 2015 was Tisha Volleman lid van het team dat de historische plaatsing voor de olympische spelen bewerkstelligde. Jammer genoeg plaatste zij zich net niet voor het olympische team, maar op het EK van 2017 liet Tisha zien een turnster te zijn die kan pieken op de beslissende momenten. Tisha werd in Cluj elfde van Europa op de meerkamp en behaalde een vijfde plaats in de sprongfinale.

WK trajectselectie

Voor het WK 2017 in Montreal startte Tisha de trajectselectie met een sterke besloten wedstrijd op 1 september. Op 9 september was sportcomplex Triominos in Duiven het decor voor de tweede kwalificatie, in de vorm van een internationale wedstrijd. Tisha zette zeer sterke oefeningen neer, en bleef op sprong en vloer nipt onder de WK-limiet. Op deze toestellen won zij in de wedstrijd het goud. En ondanks dat de bondscoach had aangegeven pas op maandag de selectie bekend te maken, kondigde hij al in Duiven de selectie aan, waarvan Tisha onderdeel mocht uitmaken! De selectie bestond verder uit Sanne en Lieke Wevers en Eythora Thorsdottir.


WK – kwalificatiewedstrijden

Op 4 oktober vonden de kwalificaties plaats. Tisha turnde vroeg op de dag, en moest daardoor nog lang wachten om te zien of zij zich gekwalificeerd had op haar sterkste onderdeel: sprong. Zij behaalde een prachtige score van 14.183 (sprong 1: yourchenko 2/1 schroef: 14.466 / sprong 2: yourchenko 1/2 naar strek half: 13.900). Dus het was nog twee subdivisies nagelbijten. In de avond bleek dat de 14.183 slechts 0.166 tekort was voor de sprongfinale. Tisha werd eerste reserve hiervoor. Vanzelfsprekend een moeilijke plaats, maar Topturnen Zuid is ongelooflijk trots op de prestatie van Tisha: negende van de wereld op sprong!

Pers

Bij een groot WK hoort natuurlijk het te woord staan van de pers. Daarbij zagen we een ontspannen Tisha, die uitleg geeft over haar aanloop bij sprong. Volgens de reporter lijkt zij daarbij meer op een sprinter dan op een turnster. En natuurlijk kwam nog even de deuk in de vloer bij de heren aan de orde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *