Talentscouting

In ’s werelds grootste gymnastische turnaccommodatie en met professioneel kader wordt gewerkt in een sfeervol klimaat, waarin het kind centraal staat. Wij trainen bij Topturnen Zuid vanuit een sterk pedagogisch, verantwoord trainingsmodel. Niet voor niks zijn we door de KNGU aangewezen als Regionaal Talentencentrum.

Vanuit deze visie willen wij turnsters met talent, kans geven een turnopleiding te volgen op het hoogste niveau. Topturnen Zuid vindt dat ouders en kind beslissen over een turncarrière en turntoekomst. Uit vele gesprekken met ouders en oud turnsters blijkt vaak dat ouders en turnster zelf nooit de stap hebben durven maken om naar een (nog) betere club te gaan. Ouders en kind weten vaak zelf niet of ze over voldoende talent beschikken. Ook het niet durven om een club en trainer te verruilen die al zoveel heeft gedaan voor het kind, is in de praktijk een veel voorkomende situatie.

Topturnen Zuid tracht de drempel voor talentvolle turnsters zo laag mogelijk te maken, om een overstap te maken naar een topclub. We streven ernaar dat een turnster in goed overleg, eventueel de overstapt maakt naar Topturnen Zuid . Hiermee willen wij geen enkele vereniging tekort doen en respect tonen voor alle energie die zij in deze talenten hebben gestoken. Wij denken dat Topturnen Zuid deze talenten net iets verder kan brengen door de optimale faciliteiten en de fulltime professionele trainersstaf. De meeste turnsters van Topturnen Zuid komen spontaan van de verenigingen uit de regio. Daarnaast voert Topturnen Zuid een kansbeleid om talentvolle turnsters uit de regio te benaderen om te komen trainen bij Topturnen Zuid. Dit wil zeggen dat onze scouts tijdens wedstrijden, demonstraties, open talentdagen etc. altijd op zoek zijn naar nieuw talent voor onze opleiding

Twee maal per jaar organiseert Topturnen Zuid een talentendag. De data hiervan worden gepubliceerd op deze website en onze facebookpagina. Mocht u belangstelling hebben voor deze talentendag, of gedurende het seizoen contact willen leggen omdat u verwacht dat uw dochter wellicht bij Topturnen Zuid op haar plek zou kunnen zijn, nodigen wij u uit contact op te nemen. Dit is mogelijk via het contactformulier op deze site. Ook als u het prettig vindt als wij de eerste contacten met de huidige club leggen, kunt u dit aangeven.

Wellicht tot ziens!